Annons
Vidare till gd.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Debatt: Att lova stora satsningar med pengar som inte finns är enkelt

Moderatledda Samverkan Gävleborg väljer att inte kommentera det faktum att deras budget leder till färre hälsocentraler på landsbygden och en centralisering av vården i livets slutskede till en byggnad på Gävle sjukhus, skriver Jan Lahenkorva, S.

Att bolagisera primärvården är att centralisera och toppstyra den. Att bygga ett hospice i på Gävle sjukhus är att utarma vården i livets slutskede i övriga delar av länet.

Att lova stora satsningar på personalen och kollektivtrafiken med pengar som inte finns är enkelt, men är det seriöst? Återigen har verkliga reklamintäkter på i bästa fall en miljon i den M-ledda Samverkans budget blivit 20 miljoner. Jag trodde den debatten var avslutad, men icke. I en oppositionsbudget är det tydligen helt okej att stoppa in låtsaspengar och blåsa upp den så att man kan lova mer till alla.

Svara hellre på varför ni vill att hälsocentralerna ska försvinna från landsbygden och varför ni vill centralisera den viktiga vården i livets slutskede till en byggnad i Gävle.

Jan Lahenkorva, S

regionråd

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel