Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Debatt: Besvikelsen bottnar i att SVG inte mäktade med att leverera i valet

När jag läser Joe Glads historiebeskrivning, i GD övertygas jag återigen om att han har en stor fallenhet för fiktion, vilket han även tidigare visat på, skriver Stig Mörtman.

Annons

Det blir nog besvärande för Glad när han ska försöka förklara det etiska och moraliska haveriet inom Sjukvårdspartiet Gävleborg (SVG), som han var en stor bidragande del i och vilket tidigare beskrivits i lokalmedia.

Glad skriver att många är förundrade men förstår han verkligen vad många i själva verket är förundrade över? Nämligen det sektliknande arbetssätt SVG exempelvis uppvisar när man utesluter personer som inte är medlemmar. Eller hur man har orubbat förtroende för individer som står under åtal? Vilket också beskrivits i lokalmedia.

Jag tror att det hela bottnar i att det inom SVG finns en frustration över att de som nu är kvar i partiet inte mäktade med att leverera när det behövdes som bäst – nämligen vid valet och speciellt som hälso- och sjukvården var en av de viktigaste frågorna för väljarna!

När SVG:s valresultat i alla kommuner förutom Ockelbo (+ 50 procent) och Gävle (+ tre procent) gick stort tillbaka, i vissa fall uppemot minus 25 procent, blir det för dessa lätt att peka finger åt de positiva avvikarna, de som verkligen stod för något!

Joe Glad uttrycker en oro över förändring i ett ideologiskt ställningstagande men där bör han nog snarare vara orolig över det förändrade politiska landskapet där man gått från ideologiskt “göra rätt för sig” till det kravlösa “ska ha”. Men med tanke på avsaknad av ideologi i SVG är jag inte förvånad.

Jag känner mig trygg i det att jag vet vad jag står för, i tider med en smygande socialisering, det jag tycker är rätt, riktigt och viktigt. Jag gör det konsekvent och aktivt, och med vad som blev tydligt i SVG – med en annan moralisk- och etisk kompass. Men det är ju bara jag – vad andra står för och gör visar de själva mer än tydligt upp.

Stig Mörtman

Mer läsning: Debatt: Henrik Olofsson är nog inte rätt person att prata demokrati

Debatt: Henrik Olofsson sätter sig på väldigt höga hästar

Debatt: I demokratins namn, lämna era platser i Region Gävleborg!

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel