Annons
Vidare till gd.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Debatt: Bifall för restaurang på Södermalmstorg

Majoriteten i Gävle står helt bakom att det tidsbegränsade bygglovet för Adrians restaurang på Södermalmstorg bör beviljas.

Utbyggnadens utformning stör inte kulturmiljön utan bidrar tvärtom till att liv och rörelse skapas kring torget. Ett av de stora syftena med ett torg är just att skapa utrymme för liv och rörelse i en stad. Utbyggnaden strider visserligen mot detaljplanen, men det är därför det finns möjlighet att ge tidsbegränsade bygglov på maximalt 15 år för byggnader som inte uppfyller detaljplanen. Enligt lagstiftningen så finns det därför möjlighet att förlänga det tillfälliga bygglovet för restaurangen med ytterligare fem år.

Vi socialdemokrater, liberaler, centerpartister och miljöpartister som bildar den nya Majoriteten i Gävle kommer under mandatperioden att göra det vi kan för att underlätta för företagare och gävlebor att gemensamt skapa ett bättre och mer levande Gävle.

Daniel Olsson S

Ordförande Samhällsbyggnadsnämnden

Kjell Helling L

Förste vice ordförande Samhällsbyggnadsnämnden

Anders Ekman C

Ledamot Samhällsbyggnadsnämnden

Ulla Westerberg MP

Ledamot Samhällsbyggnadsnämnden 

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel