Annons
Vidare till gd.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Debatt: Camilla Dals slutreplik till Kiki Larsson i Konstcentrum-debatten

DEBATT

Jag vet inte om de fakta som följer, och som jag för tydlighetens skull ser mig nödd att upprepa, kan anses vara bakverk i någon form, men oavsett material var det inte jag som bakade och kastade dem. Så här positivt uttryckte sig alltså Kiki Larsson (MP), ledamot av kultur- och fritidsnämnden, samma person som i ett inlägg på GD:s kultursida nu ömkar sig istället för att förklara sig och vidare säger sig ha försvarat Konstcentrum och ingenting annat, denna politiker har alltså skrivit, ordagrant som följer, på min Facebooksida och till allmän läsning:

"Detta skulle ha skett för många år sedan innan all personal verkligt kunniga har lämnat skutan."

Samt:

"Jag tycker nog att konsten ska och bör vara utmanade och utforskande det har den inte varit i Gävle det har mest varit paket utställningar som forslas runt i Sverige. Vi ligger så pass nära Stockholm så det fodras något extra för att vi Gävle bor ska ta oss till en utställning."

Till detta kan fogas en del utspel i lokala medier de senaste åren som pekar i exakt samma åsiktsriktning.

Vad detta betyder är upp till var och en att tolka, men jag lyckas inte inläsa vare sig stöd eller beröm för Konstcentrums ledning, personal och verksamhet i detta, eller särskilt mycket intresse eller kunskap heller för den delen. Snarare ser det ut som om miljöpartisten Kiki Larsson länge varit djupt missnöjd och nu fått sin önskan uppfylld, vilket hon inte tvekat att deklarera, även om detta inte skedde på möte med kultur- och fritidsnämnden eller i kommunfullmäktige utan på Facebook.

Frågan är vad ett sådant klimat, med politiker som uttalar skilda åsikter beroende på om det är som politiker eller privatperson, vad det betytt och kommer att betyda för Gävles politiska och kulturella liv och anseende, igår, idag och imorgon. Klart är att med sådana vänner behöver kulturen inga fiender och knappast miljöpartiet heller.

Läs mer: Kiki Larsson: "Jag tänker inte fortsätta försvara mig mot denna pajkastning"