Annons
Vidare till gd.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Debatt: Dags att uppdatera den omtalade Sandvikenrapporten?

Socialdemokraterna har som vana trogen att gå till attack på person i stället för att diskutera sakfrågan. För egen del kommer jag att fortsätta hålla mig till sakfrågor, skriver Jonny Bratberg, M.

Replik till Kerstin Almén: Expressen har förra veckan uppmärksammat Sandviken i ett dubbeluppslag med den rapport som påstod att Sandviken skulle tjäna 500 miljoner på invandringen. Eftersom som jag tror på fria och oberoende medier så har jag inga synpunkter att Expressen granskar detta påstående.

Rapporten var uppseendeväckande när den kom och med tanke på utfallet så borde nu Sandvikens kommun uppdatera rapporten med de faktiska siffrorna. Sandviken har stora bekymmer med ekonomin då försörjningsstödet ökar, arbetslösheten stiger och företagsklimatet blir sämre. Det är djupt oroande när stora företag som finns i Sandviken har aviserat nedskärningar.

När det gäller Sandvikens budgetprognoser så verkar en ny tradition ha skapats där man i slutet på åren visar upp en prognos på mellan minus 40 till minus 70 miljoner för att sedan landa på plus (undantaget 2018 där resultatet blev minus 4 miljoner). För 2019 säger nu prognosen minus 52 miljoner.

Kan vi lita på den eller ordnar det upp sig som vanligt?

Detta systemfel är bekymmersamt och skapar onödiga svarta rubriker i media både lokalt och på riks om usel ekonomi i Sandviken. Det finns också risk att detta skapar oro hos våra medarbetare samt sänder dåliga signaler till människor som har planer på att flytta hit eller för företag som planerat att etablera sig på orten.

Moderaternas fokus är att arbeta för att företagsklimatet ska bli bättre, fler ska komma i arbete och att ekonomin skall förbättras. Det vore bra och önskvärt om kommunledningen hade samma fokus och perspektiv istället för att ägna sig åt skendebatter.

Jonny Bratberg, M

oppositionsråd

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel