Annons
Vidare till gd.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Debatt: Det ska löna sig att sortera sitt avfall

Den som är dålig på att sortera och har stora avfallsmängder får med andra ord betala mer. Det tycker jag är helt rätt, skriver Daniel Johansson, S.

Jag tycker det är intressant att iaktta Moderaternas utspel kring avfallstaxan. De vill avslå en modern avfallstaxa med tydlig miljöstyrning.

Jag tycker det mest vettiga är att ha taxor som gör det ekonomiskt gynnsamt för hushåll som tar miljöansvar. Det ska löna sig att sortera samt minimera mängden brännbart avfall.

Bättre sortering och mindre avfall gör att hushållen kan ha mindre kärl och mindre frekventa hämtintervall. Dessa hushåll har en lägre taxa än de som sorterar dåligt och genererar stora mängder avfall.

Den som är dålig på att sortera och har stora avfallsmängder får med andra ord betala mer. Det tycker jag är helt rätt. Man ska bära sina egna kostnader. Jag tycker det är rättvist med denna miljöstyrande taxa.

Det ska löna sig för den som tar ansvar för miljön och kosta mer för den som inte tar ansvar.

Daniel Johansson, S

ledamot kommunfullmäktige, Hofors kommun

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel