Annons
Vidare till gd.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Debatt: Det skulle vara en verklig hjälp åt de lokala företagen

Är det verkligen så att den politiska ledningen tror att åtgärder som att betala fakturor i förtid är en verklig hjälp då är vi riktigt illa ute i Gävle kommun, skriver Pekka Seitola.

Läser i pappersutgåvan av GD (23/4) att Åsa Wiklund Lång, kommunstyrelsens ordförande, lindrar den ekonomiska smällen för lokala företag genom att betala kommunens fakturor före förfallodagen.

Förfarandet är av mycket ringa värde, då det är lika långt till nästa betalning. De lokala företagen får inte mer pengar, de får sina pengar några dagar tidigare.

Problemet för många coronadrabbade företag är att intäkterna helt eller nästan helt försvunnit, medan kostnaderna i form av löner, hyror avgifter av olika slag fortfarande ska betalas.

Om kommunen, det vill säga den S-ledda majoriteten, verkligen vill hjälpa de lokala företagen så måste de finna sätt att antingen öka intäkterna eller minska kostnaderna hos de lokala företagen.

Att efterskänka avgifter och hyror kanske inte är lagligt, men att låta de lokala företagen betala sina hyror och avgifter till kommunen och dess bolag på till exempel fem år i stället för i september som nu sägs, skulle vara en stor hjälp på riktigt.

Är det verkligen så att den politiska ledningen tror att åtgärder som att betala fakturor i förtid är en verklig hjälp då är vi riktigt illa ute i Gävle kommun.

Pekka Seitola

företagare

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel