Annons
Vidare till gd.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Debatt: Ekonomisk naivitet av styrelsen för Gästrike Återvinnare

Vi förvånas över att styrelsen i Gästrike Återvinnare uppvisar en sådan naivitet när det gäller ekonomi. Varför har ni inte klart angivit i ägardirektiven vad som kan anses som acceptabel ekonomisk utveckling av ert dotterbolag Gästrike Ekogas AB? skriver Moderaterna.

I stället har ni från 2013 och fram till 2018 gradvis låtit underskotten accelerera för varje år utan att reagera eller satt några villkor och nu uppgår den samlade förlusten sedan 2013 till mellan 40 och 45 miljoner.

Nog är det dags att fundera över framtiden för denna verksamhet, vars förluster/ägartillskott finansieras av skattemedel från våra medborgare.

En framtid kan bestå i försäljning, men ett vet vi och det är att Gästrike Ekogas AB inte har något större värde i dag utan väsentligt lägre värde än den mängd pengar som investerats i bolaget, men det är kanske dags att ta den förlusten innan den blir ännu större om några år?

En annan möjlig utväg är att fundera över en alternativ användning av råvaran i de bruna påsarna, exempelvis till elenergi och fjärrvärme.

Vad som dock står utom allt tvivel är att styrelsen för Gästrike Återvinnare behöver strama upp sina villkor gentemot sitt dotterbolag Gästrike Ekogas Ab väsentligt, i all synnerhet när de ekonomiska finansiärerna är alla skatte- och avgiftsbetalande medborgare i de fem medlemskommunerna.

Moderaterna

Ann-Mari Bergström

kommunfullmäktige Sandviken

Jonas Klang

kommunfullmäktige Sandviken

Jonny Bratberg

kommunfullmäktige Sandviken

Pekka Seitola

kommunfullmäktige Gävle

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel