Annons
Vidare till gd.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Debatt: En budget för trygghet och säkerhet i Sandviken

Sverigedemokraterna presenterar ett eget budgetförslag för Sandvikens kommun. Vi vill genomföra stora välfärdssatsningar och samtidigt trycka tillbaka otryggheten och bidragsbrotten, skriver Per Kihlgren, SD.

Kommunens sittande majoritet väljer att lägga stora summor på projektanslag och administration inom kommunstyrelsen, samtidigt som de lägger förslag på stora centraliseringar av skolan. Detta kommer att försämra möjligheterna till en levande landsbygd. Varje krona Socialdemokraterna lägger på migrationsrelaterade eller verkningslösa områden, vill vi i stället använda den till välfärdens kärnverksamheter.

Vi gör breda satsningar för våra äldre i form av fler anställda inom omsorgen och insatser för att motverka undernäring. Därtill vill vi stärka kommunens arbete mot psykisk ohälsa, för alla våra kommuninvånare. Det kommer att vara av särskilt betydande vikt under Coronapandemin.

Sandviken har i dag omfattande problem. Otryggheten ökar, främst på grund av kriminalitet. Man rankas i botten av Svenskt Näringslivs gällande företagsklimat. Dessutom hade Sandviken Sveriges tionde högsta arbetslöshet 2019, nuvarande styre med Socialdemokraterna i spetsen har satsat enorma summor på verkningslösa åtgärder.

Därför gör vi insatser i budgeten för ett ökat bostadsbyggande och en kompetensutveckling hos personalen kring näringslivsfrågor. Utöver att satsa på trygghetsfrämjande åtgärder lägger vi resurser på att motverka och förebygga bidragsbrott mot vårt välfärdssystem, ett område som den organiserade kriminaliteten nu i större grad har riktat in sig på. Detta genom att kommunen ska utreda organiserade missbruk av välfärdssystemet. Vi gör också en kraftfull förstärkning för att få fler vuxna och specialutbildade i skolorna. Till det gör vi en extra satsning på elevhälsan och stärker landsbygdsskolorna.

Våra satsningar finansieras genom att bland annat effektivisera kommunstyrelsens arbete, minska kostnaderna för hemspråk och modersmålsundervisning, minska anslagen för vuxenkultur och i övrigt sänka långsiktiga kostnader genom att satsa på förebyggande åtgärder.

I korthet är Sverigedemokraternas förslag en budget för ett starkt, tryggt och sammanhållet Sandviken. Där ingen lämnas därhän, oavsett var i kommunen du bor.

Per Kihlgren, SD

oppositionsråd Sandviken

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel