Annons
Vidare till gd.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Debatt: Förslagen för trygghet i Gävle är bra men de räcker inte

Socialdemokraterna med samarbetspartier för nu fram våra förslag inom trygghetsområdet, kameraövervakning och ökade befogenheter till ordningsvakter. Men Gävle kommun behöver gå längre och behöver bland annat underlätta för återvandring, skriver Sverigedemokraterna.

De föreslagna LOV3- områdena, där ordningsvakter får utökade befogenheter, inbegriper i majoritetens förslag tyvärr endast en bråkdel av Gävle kommuns mest utsatta områden.

Vi vill lägga betydligt mer fokus på trygghetsarbetet och kraftigt utöka LOV3-områdena, både till antal och yta, samt utöka antalet trygghetskameror betydligt. Bilbränderna är bara ett av flera exempel som visar att vi måste sätta in kraftfullare åtgärder. De av majoriteten föreslagna insatserna är återigen för sent tillkomna och anpassade efter en lägessituation som vi sedan länge passerat.

Vidare kan vi i en färsk rapport (Nuläge för ekonomiskt bistånd), från Sveriges Kommuner och Regioner, se att nyanlända migranter pekas ut som främsta orsak till att kostnaderna för försörjningsstöd ökar lavinartat för kommunerna. Signalerna är många och nu krävs istället att Sverige övergår till att börja bedriva en ansvarsfull och effektiv flyktinghjälp.

Vi vill därför att Migrationsverket ska arbetar tydligare med återvandring. De människor som en gång flytt till Sverige, ska vi bistå i återvändandet och återuppbyggandet av respektive hemland när läget bedöms vara säkert nog. För den typen av insatser har vi avsatt en miljard extra i riksdagsbudgeten.

Sverige och Gävle behöver ett nytt politiskt styre som genuint tar medborgarnas trygghet på allvar. Sverigedemokraterna driver en verklighetsförankrad politik, utan kravlöshet och ineffektiva insatser som endast tar stora resurser i anspråk. Vad Gävle behöver nu är effektiva och verkningsfulla åtgärder, något Sverigedemokraterna kommer fortsätta leverera och arbeta för.

Sverigedemokraterna

Roger Hedlund

riksdagsledamot

Mattias Eriksson Falk

oppositionsråd

Wanja Delén

oppositionsråd Gävle

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel