Annons
Vidare till gd.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Debatt: Framgång för företag ska firas

Det finns mycket som sticker ut i vår kommun! Framgångar som inte kan uppnås utan högsta kompetens och idogt arbete, skriver Carl-Ewert Ohlsson, C.

Livsmedelsfrågor och kvalitet. Något som står väldigt högt upp på dagordningen. Och att då ha Högbo Bruk med sin restaurang i Sandvikens kommun betyder att vi har framgång att fira. Nu utsedd till Nordens bästa restaurang ur såväl ett gastronomiskt som hållbarhets perspektiv.

Det finns mycket att ta till sig i juryns motivering. Det självklara att vi bör äta mindre men bättre kött Det som Högbo verkligen visar genom att förena närodlat med lokalodlat. Här finns kunskapen att följa säsongerna så det som odlas, bland annat i deras växthus, kan brukas fullt ut.

Här går det enkelt för varje gäst att följa upp vad man får på tallriken och varifrån det kommer. Det borde vara en självklarhet överallt.

Smak handlar om mer än det vi upplever med våra sinnen. En gastronomisk upplevelse kan tolkas olika personer emellan. Den utgår från både själva smakupplevelsen som till informationen över de olika maträtterna.

I Högbo får vi del av den upplevelse som ger tillfredsställelse, njutning och mening i tillvaron! Att vara bäst är inget att vara generad över.

Carl-Ewert Ohlsson, C

kommunalråd

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel