Annons
Vidare till gd.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Debatt: Ge vårdpersonalen i frontlinjen mot corona en bonus på 20 000

Liberalerna anser att vårdpersonalen i Region Gävleborg som jobbar i frontlinjen med coronapatienter ska tilldelas en bonus på 20 000 kronor per person, skriver Hasse Backman, L.

Region Gävleborgs viktigaste resurs är medarbetarna och den kunskap och kompetens de har. I det läge av coronaepidemi som vi nu lever mitt i så blir det tydligare än någonsin hur beroende vi alla är av den kompetens som vårdpersonalen har och den höga arbetsbelastning som vårdpersonalen klarar av.

Utan jämförelse viktigast i lägen som detta är de som arbetar inom sjukvården. Risken är att belastningen på en av vårt läns allra viktigaste yrkesgrupper består under lång tid. Det är tufft på covidsalarna. Personalen är där inne i timmar i heltäckande plast, andningsmask och heltäckande visir. Obekväm men nödvändig utrustning.

Efter att coronaviruset är hanterat behöver vi ha vår sjukvårdspersonal kvar. Vi i Liberalerna anser därför att precis som nyckelpersonal inom andra yrkesområden kan få en bonus för väl utfört arbete så ska vårdpersonalen som jobbar i frontlinjen med coronapatienter också kunna få det. För just nu så utför vårdpersonalen i frontlinjen varje dag en fantastisk och beundransvärd insats för att hjälpa oss alla med att hantera coronaviruset.

Liberalerna anser därför att sjuksköterskor, undersköterskor, vårdbiträden och läkare i Region Gävleborg som jobbar i frontlinjen med coronapatienter ska tilldelas en bonus på 20 000 kronor per person under 2020.

I en motion till regionfullmäktige har Liberalerna nu yrkat på att Region Gävleborg till vårdpersonalen som jobbar i frontlinjen med coronapatienter i Region Gävleborg ska utbetala en sådan bonus.

Hasse Backman, L

regionråd i opposition Gävleborg

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel