Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Debatt: Glädjande att majoriteten också ser nyttan av en dygnet runt-öppen polisstation

Både oppositionen och majoriteten i Sandviken verkar vara helt överens om behovet av en dygnet runt öppen polisstationen i Sandviken, skriver Jonny Bratberg, M.

Annons

Majoriteten skriver i sitt svar att oroligheterna i Sandviken har minskat. Tyvärr så delar inte alla boende i Sandviken den bilden. Majoriteten kallar även hela oppositionen för naiv och menar att vi decimerar trygghetsfrågan till en rent polisiär fråga.

Vi har aldrig påstått att trygghetsfrågan bara är polisiär men att det dock är en mycket viktig del i ett stort pussel. Vi, Moderaterna, är fullt medvetna om att få till en dygnet runt-öppen polisstation, inte är något som kommer att gå varken fort eller är enkelt att göra.

Det krävs många olika åtgärder och insatser för att skapa trygghet i Sandviken. Eftersom just detta förslag kom från oss moderater och övriga oppositionen så måste majoriteten som alltid slå tillbaka i stället för att välkomna ett bra förslag. Vi anser att man måste börja agera nu.

Vi anser att antalet poliser i Sverige ska närma sig nivåerna i andra europeiska länder, därför anslår Moderaterna även de resurser som krävs för att öka antalet polisanställda med 10 000 till år 2024. Det är bra att majoriteten också ser behovet av fler poliser men det var djupt olyckligt att S, C, L & MP i vårbudgeten skar ner anslagen till polisen med 232 miljoner.

Slutligen så glädjer det mig att vi är eniga om att en dygnet runt-öppen polisstation samt att fler poliser kommer att bidra positivt till en ökad trygghet i Sandviken. Jag är hoppfull om att vi tillsammans och prestigelöst kan fortsätta dialogen med polisen och även bjuda in regionpolischefen Carin Götblad till kommunstyrelsen inom kort för att hitta vägar framåt för ett bättre samhälle för alla.

Jonny Bratberg, M

oppositionsråd

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel