Annons
Vidare till gd.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Debatt: Gör om besöksparkeringar till personalparkeringar

I dag gapar besöksparkeringarna tomma, samtidigt vet vi att problemet med personalparkeringar har pågått länge. Just nu är parkering det sista våra medarbetare ska behöva tänka på, skriver Patrik Stenvard och Ann Charlotte Granath, M.

Under pågående pandemi fattas både stora och små beslut snabbt, som sig bör. Vad gäller sjukvården litar vi på professionen och vet att medarbetarna gör sitt yttersta och lite till ute i verksamheterna. En del av vårt jobb blir att stötta medarbetarna och ge dem så bra förutsättningar som möjligt.

När det kommer till vår kännedom att medarbetare som jobbat övertid för att vårda coronapatienter har fått parkeringsböter kan vi inte låta bli att agera. Det är helt absurt! Vi har därför föreslagit att tillfälligt göra om besöksparkeringar till personalparkeringar vid länets sjukhus.

I dag gapar besöksparkeringarna tomma, samtidigt vet vi att problemet med personalparkeringar har pågått länge. Just nu är parkering det sista våra medarbetare ska behöva tänka på. Många följer föredömligt de restriktioner som getts om att undvika kollektivtrafiken och färdas istället med bil till och från arbetet. Så samtidigt som besöksparkeringarna står tomma ökar trycket på personalparkeringar.

I pågående krissituation kan parkeringsfrågan framstå som en ickefråga, men även små beslut som kan underlätta för våra medarbetare bör fattas så fort som möjligt. Detta är politiskt ingen het potatis eller känslig fråga, ändå tycks det sitta långt inne hos styrande majoritet att gå med på vårt förslag. Vi har sagt det förr och vi säger det igen, vi samarbetar mer än gärna för att skapa så bra förutsättningar som möjligt för Gävleborgarna i denna situation. Vi önskar oss samma inställning från majoriteten.

Avslutningsvis, tänk på att:

Tvätta händerna ofta och noga.

Stanna hemma vid minsta förkylningssymptom.

Skydda våra riskgrupper.

Lyssna på och följ myndigheternas råd.

Moderaterna

Patrik Stenvard

regionråd i opposition

Ann Charlotte Granath

gruppledare

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel