Annons
Vidare till gd.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Debatt: Har ni inte läst kommunstyrelsens beslut inför försäljningen av Kraftsporthuset?

Att detta är en känslig fråga för majoriteten är inte konstigt, för vem vill stå för en föreningsfientlig politik där man drar bort mattan för sju föreningar med hundratals barn och ungdomar efter mer än 20 år på platsen? skriver Jan Myléus och Martina Kyngäs, KD.

”.. kultur och fritidsnämnden att föra en tydlig dialog och att hitta alternativa lokaler till föreningarna som i dag har hyresavtal i Kraftsporthuset innan en eventuell försäljning.”

Det var uppdraget som kommunstyrelsen gav kultur- och fritidsnämnden att genomföra juni 2019 och efter en redogörelse från nämnden i januari 2020 frågar vi: Läser inte kultur- och fritidsnämndens ordförande och vice ordförande kommunstyrelsens beslut?

För något vi kristdemokrater och föreningslivet är helt överens om är att det har varken hållits en tydlig dialog eller hittats alternativa lokaler innan försäljning. Lokalerna är nu sålda, med en näst intill obefintlig dialog. Ett beslut som vi Kristdemokrater var mot. 

Nämnden tar i stället fram en rapport som i inledningen innehåller en rad bortförklaringar och egna prioriteringar. Vi kan inte mer än konstatera att denna prioritering gjorts bakom ryggen på kommunstyrelsen och nämnden av nämndensledande Socialdemokraterna och Miljöpartiet med stöd av Centerpartiet och Liberalerna.

Att detta är en känslig fråga för majoriteten är inte konstigt, för vem vill stå för en föreningsfientlig politik där man drar bort mattan för sju föreningar med hundratals barn och ungdomar efter mer än 20 år på platsen? Majoriteten skulle i stället använt delar av pengarna från försäljningen för att bekosta föreningarnas flytt och iordningställande av nya lokaler för samtliga föreningar. 

Vi säger nej tack till majoritetens ambition om dåligt föreningsklimat.

Jan Myléus, KD

kommunalråd

Martina Kyngäs, KD

gruppledare

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel