Annons
Vidare till gd.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Debatt: Hur kan ni ta er tolkningsföreträde för oss?

Som fackligt förtroendevalda företräder vi medlemmarna och därför vet vi givetvis att det finns både de som är positiva och negativa till beslutet om flytten av Jernvallsskolans högstadium. Därför ställer vi oss undrande till hur Moderaterna tar sig tolkningsföreträde för lärare, skolledare och annan skolpersonal, skriver debattörerna.

Svar till Moderaterna i kunskapsnämnden i Sandviken: Vi menar att det är onyanserat med ett generellt uttalande som att ”så är varken rektorer eller lärare positiva till beslutet som är taget i nämnden” Hur vet ni det?

Vidare ställer vi oss frågande ur ett fackligt perspektiv hur ni med säkerhet kan uttrycka sig om vilka brister det finns i kravbilden gällande till exempel ventilation, utrymningsvägar och brandsäkerhet. Det är något av det första som vi fackliga ombud tillsammans med arbetsgivaren har säkerställt att det finns och fungerar i och med omorganisationen.

Kajsa Hedström

Lärarförbundet, Sandviken

Jennie Axelsson

huvudskyddsombud Lärarnas riksförbund, Sandviken

Lena Dyremark

ordförande Skolledarna, Sandviken

Johan Larsson

Skolledarna, Sandviken

Lena Broman

ordförande Kommunal mittsektion Västra Gästrikland

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel