Annons
Vidare till gd.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Debatt: Jag har tröttnat på att Bratberg och Kihlgren inte står för sina åsikter

Det känns lite ledsamt att ens behöva skriva denna text, men nu har jag tröttnat! Jag har tröttnat på att Jonny Bratberg, M, och Per Kihlgren, SD, som ingick i den styrgrupp jag var sammankallande i inte står för sina skrivna åsikter, skriver Kerstin Almén, S.

Jag kan respektera att vi sällan har samma åsikter. Det har jag inga problem med. Det jag har problem med är att jag läser i intervjuer med nämnda herrar att de inte tycker utredningen är bra. Jag tycker det är oärligt när de på sista styrgruppsmötet var med och författade denna text:

"Styrgruppen står bakom arbetet med utredningen som ett genomarbetat, professionellt underlag och vill rikta ett tack till de tjänstepersoner som engagerat sig i arbetet.

Arbetet har grundat sig på de perspektiv som det finns en gemensam syn om:

• Ökande antal barn och elever

• Bryta segregation

• Likvärdig för- och grundskola för alla barn och elever

• Teknisk status och lämplighet som skollokal

• Ekonomi

Dock vill styrgruppens medlemmar tydliggöra att det finns skilda uppfattningar och andra politiska alternativ till lösningar. Dessa avser respektive parti återkomma med under remisstiden."

Jag vill uppmärksamma alla som läser detta att vi i hela styrgruppen stod bakom underlaget och hade en gemensam syn på de fem perspektiv arbetsgruppen fått i uppdrag att arbeta efter. Så låter det inte nu direkt! Jag känner ett ansvar för den utredning som är gjord och som alla i styrgruppen stod bakom.

Med det sagt så lyssnar jag givetvis på den oro som uttrycks och tar det med mig inför kommande beslut. Det är många frågor som hänger i luften. Frågor som behöver besvaras så långt det är möjligt, men jag kommer att ta ansvar!

Ta ansvar för att våra barn och ungdomar ska få plats i skolan, en skola som har hög kvalitet, en skola där barn och ungdomar möts och är trygga, en skola med en närvarande elevhälsa och andra funktioner fem dagar i veckan, en skola med miljöer som våra barn och ungdomar fått vara med och skapa, en skola i toppklass helt enkelt!

Jag tänker vara med och fatta beslut som uppfyller kraven på en modern skola med fokus på lärarnas arbetssituation och elevernas trygghet och studiero!

Kerstin Almén, S

vice ordförande kommunstyrelsen

sammankallande i styrgruppen för skolhusplanen

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel