Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Debatt: Jörgen Edsvik ökar på oron och otryggheten i Sätra

Annons

Återigen kan vi se lokalmedia fylld med rapporter om vårt Sätra. Som ordförande i IK Sätra, en av de största aktörerna i stadsdelen, är det alltid ledsamt att rapporteringen till största delen negativ. Sätra är en stadsdel som rymmer så mycket mer. Som om allt gott stadsdelen samlar glöms och göms, skriver Martina Kyngäs.

I en artikel möter kommunalrådet Jörgen Edsvik oro och utspel från andra med att klargöra skillnaden i fysik och psykisk otrygghet.

Samtidigt som som han ytterligare ökar på den sistnämnda. Detta genom att benämna vår stadsdel som en stadsdel som särskilt behöver genomlysning och är extra utsatt.

Jag håller inte med. Sätra är en stadsdel med utmaningar likt många andra delar av vår kommun och i andra delar av Sverige. Men att vår stadsdel behöver en extra genomlysning, mer än någon annan, nja, problemen är vida kända. Vilka vi gärna i samtal hjälper till att hitta lösningar kring.

Vi är i dag den aktör som möter många av oroligheterna i första rummet men absolut inte alla. Som förening och fritidsgård har vi inte heller alla lösningar. Vår förening är dock den som först ställer upp på vägen till ett ännu bättre Sätra.

Martina Kyngäs

ordförande IK Sätra idrottsförening & fritidsgård

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel