Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Debatt: Juli har minst besökare därför är det rimligt att stänga filialerna då

En omfördelning av öppettiderna från huvudbiblioteket till filialerna skulle drabba väldigt många fler biblioteksbesökare så är det bästa vi kan göra just nu med de resurser vi har till förfogande är att ha öppet där och när behovet är som störst och där vi har flest besökare, skriver Lars Andersson, L.

Annons

Svar till Ann-Mari Bergström: För att kunna planera och genomföra en bra biblioteksverksamhet så behöver personalen semester och återhämtning, men även inre tid för de många arbetsuppgifter som är svåra att kombinera med öppethållande.

Självklart så vill vi ha tillgängliga och välutrustade bibliotek med generösa öppettider, kompetent personal som trivsel arbetet och med kommunen som arbetsgivare, det är just därför som vi håller stängt fyra veckor i juli.

Även tidigare år så har filialbiblioteken haft stängt under semestertider. Tanken tidigare var att tillmötesgå personalens egna önskemål av semesterperioder, utan hänsyn till när det passar verksamheten bäst. Nytt är att filialerna nu håller stängt samma period.

Anledningen till detta är att juli är den månad som biblioteken har som minst besökare och därför anser vi, att om vi ska hålla stängt en period, så är det rimligt att hålla stängt just då.

Bibliotekstjänster går fortfarande att utföra via webben eller på huvudbiblioteket.

En omfördelning av öppettiderna från huvudbiblioteket till filialerna skulle drabba väldigt många fler biblioteksbesökare så är det bästa vi kan göra just nu med de resurser vi har till förfogande är att ha öppet där och när behovet är som störst och där vi har flest besökare.

Om moderaterna har finansierade förslag på förändringar i rådande verksamhet så är vi i majoriteten öppna för att se över dessa förslag.

Jag tycker det är tråkigt att Anne-Mari Bergström ifrågasätter mina och övriga engagerade liberaler i Sandviken när det kommer till kunskaper om liberalernas historia och våran värdegrund, det tillför inget av värde till huvudfrågan och cementerar endast fast moderaterna i en smutskastar retorik som vi liberaler inte vill vara delaktiga i.

”Varje människa är unik och ska oavsett bakgrund, begåvning eller styrka få många möjligheter att utvecklas.” (ur liberalernas Valmanifest)

Lars Andersson, L

ordförande kultur- och fritidsnämnden Sandvikens kommun

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel