Annons
Vidare till gd.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Debatt: Klöverstedt väljer att misstolka i stället för att läsa

Evelyn Klöverstedt behöver inte vara orolig för Moderaterna. Hon borde vara mer orolig för ungdomarnas situation inom Gävle kommun, skriver William Elofsson och Peter Hallgren Stjerndorff, M.

Moderaterna står bakom den läxhjälp som finns i skolan men vill utöka den. Det är tydligt att trots tidigare insatser så har vi fortfarande alltför många elever som halkar efter och inte når de nödvändiga studieresultaten. Vi talar om att utöka läxhjälpen, inte införa den på nytt, något Evelyn Klöverstedt verkar missuppfatta med flit i sitt svar.

Vi moderater vill se en betydligt snabbare process med nationell rättning av de nationella proven. Tills en digitalisering är på plats bör man snabbt avlasta våra lärare från uppgiften att rätta proven. Det skulle gynna både lärare och elev.

Att tala om lärarassistenter är trevligt men det är dags att det faktiska arbetet intensifieras. Lärarna måste se att arbetsgivaren verkligen gör insatser för att förbättra deras arbetsmiljö. Ett konkret steg i den riktningen är att lärarna verkligen får mer tid för att arbeta med undervisning och att de avlastas från icke-pedagogiska uppgifter i skolan.

Att Liberalerna nationellt driver samma linje som Moderaterna och vill öka lärarnas befogenheter och speciellt ge de verktyg och tillstånd att faktiskt upprätthålla ordning i klassrummet glädjer oss. Vi hoppas att Evelyn Klöverstedt också kan få med Socialdemokraterna och majoriteten i den riktningen.

Moderaterna kommer fortsätta arbeta för en stärkt skola. Gävles framtid är helt beroende av att våra unga får en god skolgång. Tryggheten att inte bli mobbad, att en lärare har rätt att agera och tryggheten i att man får det individuella stöd man behöver ska det aldrig behöva tvivlas på. Tyvärr så är vi inte där i dag. 

William Elofsson, M

kommunalråd

Peter Hallgren Stjerndorff, M

andre vice ordförande i utbildningsnämnden

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel