Annons
Vidare till gd.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Debatt: Kommuner köper ekomat helt i onödan

Kravs vd Anita Falkenek skriver att politikerna ska ta sitt ansvar, köpa ekomat och därigenom göda Kravs kassa. I vanlig ordning finns inget belägg för det Anita Falkenek påstår ang ekomat, skriver Stig Mörtman, M.

Varje år spenderar stat, regioner och kommuner ofantliga summor på subventioner av ekomat utan vetenskapligt stöd om att det är bättre för hälsan eller miljön.

International Centre for Research in Organic Food System i Aarhus visar att ekologiskt framtagna livsmedel inte är nyttigare för oss människor än den mat som produceras på konventionellt vis. Inte är den miljövänligare hellre.

Professor Lars Bergström vid Sveriges lantbruksuniversitet, konstaterade förra året i en artikel i SvD att han en gång räknat ut att de extra pengar som lades, helt i onödan, på ekomat skulle räcka till 3 000 lärare.

Som politiker tycker jag det är ytterst viktigt att skattemedel används sunt, förnuftigt och läggs på saker som ger ett värde för medborgarna och inte göder lobbyorganisationers, såsom Kravs kassa

Stig Mörtman, M

Ockelbo

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel