Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Debatt med gamla klyschor

SANDVIKEN
Kristdemokraterna bjöd in till informationsträff på onsdagskvällen. Debattörer var Anders Wijkman, KD och Jörgen Bengtsson, centerpartiet.

Annons
Nu var inte intresset speciellt stort och endast 13 personer kom, men det hindrade inte debattörerna att förklara alla positiva saker som ja respektive nej till EMU och en ny svensk valuta kan få.
Några lokala aspekter på EMU-frågan finns inte.
- Det är helt omöjligt att säga hur påverkan blir i de olika regionerna, menade Anders Wijkman, som redan sitter i EU-parlamentet.
- Nej-sidan är stark i Gävleborg, förklarade Jörgen Bengtsson, tidigare chefredaktör på Hudiksvalls-Tidningen. Det finns också flera starka namn i länet som säger nej till EMU bland annat Sandviks gamle koncernchef P-O Ericsson.
Några nyheter presenterades inte och det var väl ingen i publiken som hade räknat med det heller. Det var de vid det här laget alla välkända klyschor som staplades på varandra.