Annons
Vidare till gd.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Debatt: MP:s argument är så tokigt att det inte är värt att debattera

En enkel fråga till MP: Att MP argumenterar för en snabb utbyggnad av "billig 100 procent förnybar vindkraft" är så totalt tokigt att det inte är värt att debattera, skriver Bo Ekström, Svensk Elbesiktning AB.

Det skulle bara bli som att debattera skapelseberättelsen med en frikyrkopastor, då MP argumenterar utifrån tro och inte från vetenskapliga fakta.

Från det att ett vindkraftverk tas i drift börjar det sprida plastpartiklar i omgivningen. I början av mikroskopisk storlek för att med tiden bli allt större. Bladen på de vindkraftverk som är i drift i dag och på de som kommer att byggas inom en nära framtid har kort livslängd. Det kommer att krävas reparationer och underhåll som sprider ytterligare plaster och kemikalier i naturen.

MP vill ha skatt på plastkassar i Sverige för de värnar om livet i Asiens vatten. Varför anser MP då att det är acceptabelt att sprida tonvis med plastprodukter i Sveriges hav och (före detta) skogar?

Bo Ekström

Svensk Elbesiktning AB

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel