Annons
Vidare till gd.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Debatt: Nativt att tro att man kan ta bort intäkter utan att det får konsekvenser i praktiken

Det är uppfriskande att ansvarigt regionråd nu faktiskt erkänner att reklamfria bussar innebär ökade ekonomiska kostnader på miljonbelopp, skriver Patrik Stenvard, M, Hans Backman, L, och Alexander Hägg, M.

Replik till Fredrik Åberg Jönsson: Det är heller ingen hemlighet att vänstern länge velat se reklamfria bussar då det är en ideologisk fråga och ”ett slag mot kapitalismen”. Reaktionerna på detta har, inte helt oväntat, varit många både på insändarsidorna och i sociala medier. Vi moderater och liberaler anser inte att kollektivtrafiken bör styras utifrån ideologi utan utifrån vad som är bäst för boende i Gävleborg.

Vi presenterade på senaste hållbarhetsnämnden oppositionens egna skarpa förslag för att förbättra kollektivtrafikens förutsättningar. Vi förstår att de ekonomiska ramarna är tajta och att någonting behöver göras, vi vill undvika fler försämringar.

Det är nativt att tro att man kan ta bort intäkter utan att det får konsekvenser i praktiken. Det blir ännu tydligare att den S-ledda majoriteten har tappat kontrollen över kollektivtrafiken.

Patrik Stenvard, M

regionråd i opposition

Hans Backman, L

regionråd i opposition

Alexander Hägg, M

vice ordförande i hållbarhetsnämnden

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel