Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Debatt: Ni borde ha vetat att föreningarna redan var uppsagda från kraftsporthuset

I en debattartikel från den 5/6 påstår ledande socialdemokrater och miljöpartister att föreningarna i Kamp- och Kraftsportshuset inte är uppsagda och att vi kristdemokrater borde veta bättre.

Annons

Vi kristdemokrater vet bättre, att fara med osanning är inte den väg vi valt, öppenhet borde vara något som är vägledande för oss alla i politiken. Därför är det mer än anmärkningsvärt att föreningarnas uppsägningar författades hela nio dagar innan Helene Börjessons, MP och Christoffer Rogsbergs, S, publicerades.

Ni borde vara medvetna om att föreningarna redan var uppsagda när ni skrev motsatsen. Säg vilken väg har ni valt?

Vi kristdemokrater är väl medvetna om det utmaningar Gävle kommun står in för, dock skall det aldrig hindra oss från dialog och planering i samråd med medborgarna, föreningslivet och inte minst de aktiva barn och unga som kan påverkas av våra beslut.

Därför föreslog vi kommunstyrelsen i juni att inte inleda försäljningsprocessen innan föreningarna fått klara och tillfredställande besked om framtiden. Det är beklagligt att den rödgröna majoriteten väljer att besluta först och samråda sen.

Mattias Eriksson, KD

ledamot kultur och fritidsnämnden

Martina Kyngäs, KD

gruppledare kommunfullmäktige

Jan Myléus, KD

kommunalråd i opposition

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel