Annons
Vidare till gd.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Debatt: Nu samlar Moderaterna politiken i Region Gävleborg

På initiativ av oss och våra samarbetspartier SVG, KD och L samlar sig nu politiken i Gävleborg för att arbeta för gemensamma budgetförutsättningar, skriver Patrik Stenvard och Alexander Hägg, M.

Den 19 maj träffas de politiska partierna innan regionstyrelsen sammanträder för att tillsammans arbeta fram de ekonomiska ramarna för våra verksamheter. Det gläder oss att den (S)tyrande majoriteten denna gång tagit vår utsträckta hand och är positiva till att vi alla hjälps åt.

Det här är historiskt men så är det också en historisk tid vi lever i. Vi moderater har inledningsvis ställt krav på att alla ska vara med och ingen hållas utanför samt att en skattehöjning är uteslutet. Vi kommer att jobba för och hoppas att alla går in i arbetet prestigelöst och med länets invånares bästa för ögonen.

Vi jobbar nu alla mot samma mål; att vinna över coronapandemin och att bromsa smittspridningen. Samtidigt är vi medvetna om att det kommer att komma en tid efter detta och att vi behöver vara förberedda.

I juni handlar det om att göra det bästa med de förutsättningar vi har, här och nu. Vi får spara den hårda budgetdebatten till november.

Det är inte läge för det just nu, just nu krävs samling och gemensamt ansvar. Vi moderater har tagit det ansvaret och tack vare detta initiativ samlas nu de politiska partierna i Region Gävleborg för att samtala över partigränserna.

Patrik Stenvard, M

regionråd

Alexander Hägg, M

regionråd

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel