Annons
Vidare till gd.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Debatt om Kungsberget

SANDVIKENSandvikens misslyckade försök att sälja skidanläggningen Kungsberget togs upp vid fullmäktige på måndagskvällen.

Men egentligen var det årsredovisningen för bolaget som skulle diskuteras.
- Det är årsredovisningen vi ska behandla här. Vi för inga förhandlingar om försäljning i kommunfullmäktiges talarstol, konstaterade kommunalrådet Stefan Hedin.
Förra året ökade Kungsbergets omsättning med 20 procent.

Ökad kapacitet
Kapaciteten på anläggningen har ökat med bland annat fler nedfarter, större skiduthyrning, fler restauranger med mera. Trots det gör Kungsberget fortfarande inga stora vinster.
Förra året gjorde man för första gången på mycket länge en vinst. Om än blygsam - 25 000 kronor.
- Det är ett trendbrott, sa vd:n Jonas Lundblad till fullmäktigeledamöterna.
Enligt honom är prognoserna för skidanläggningen mycket goda och det finns ingenting som tyder på att trenden ska vända.

"Inför en vändpunkt"
- Vi har växt ur kostymen flera gånger och det är det som gett diskussionen om en försäljning. Vi står vid en vändpunkt. Vi har för liten vinst för att kunna investera i den takt som behövs. Vi står inför stora investeringar som kommer att bli betungande.
Folkpartiets Lars Åresund retade sig på att Stefan Hedin inte ville föra diskussionen om försäljningen i talarstolen. Han tyckte också att kommunen skött försäljningen dåligt.
- Man kan fundera om försöket att sälja var allvarligt menat. Det är inte första gången det klickat, sa han.
Fullmäktige godkände Kungsbergets årsredovisning.
KARIN BERGKVIST