Annons
Vidare till gd.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Debatt: Oseriös lönepolitik av (S)tyret

Som Jan Lahenkorva, S, skriver så stämmer det att vi är kritiska till den oseriösa hanteringen av diverse lönesatsningar som den politiska majoriteten nu skjuter från höften var och var annan dag, skriver Patrik Stenvard och Ann Charlotte Granath, M.

Jan Lahenkorva kan väl heller inte missat att styrets satsningar inte tagits speciellt väl emot av våra medarbetare? De beskrivs som spel för galleriet, verklighetsfrånvända och orättvisa.

I stället för att hasta fram ofinansierade och ideologiska förslag borde styret göra om och göra rätt och presentera seriösa och hållbara förslag. Vi är beredda att sätta oss ned tillsammans för att hjälpa till. Vi har länge förespråkat en långsiktig och seriös plan för löneutvecklingen och också budgeterat för denna i vår budget där vi satsar 200 miljoner mer än styret. Utbildning och många år i yrket måste alltid löna sig vilket inte är fallet i dag.

Styret pratar om rättvisa kring de 10 000 kronor som nu lovas fast anställda inom Region Gävleborg. Ett hedervärt försök men speciellt rättvist blir det inte då timanställda, medarbetare på privata hälsocentraler, städpersonal och övrig personal inte får ta del av satsningen. Ur vårt perspektiv framstår det heller inte rättvist med denna generella satsning då vi alla vet att IVA-personalen och andra enheter har belastats hårdare än många andra under pandemin.

Vi moderater står för ordning och reda och lovar inte allt till alla men våra förslag är långsiktigt hållbara och väl genomarbetade och förankrade bland dem de berör.

Patrik Stenvard, M

regionråd i opposition

Ann Charlotte Granath, M

vice ordförande i hälso- och sjukvårsnämnden

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel