Annons
Vidare till gd.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Debatt: Regeringen Löfvens ständiga misslyckanden

Det återstår ungefär 60 dagar kvar tills år 2020 då regeringens och Löfvens viktigaste löfte om EU:s lägsta arbetslöshet skulle infrias. Men som med det mesta som regeringens löften och arbete blir det högst troligt pannkaka av detta, skriver Stig Mörtman, M.

Den senast redovisade arbetslösheten är 7,3 procent, lägsta nivå i EU ligger på 2,1 procent. Det är bara fyra länder som har högre arbetslöshet – fast från det hållet ligger ju Sverige i topp!

Ett annat område som Sverige verkligen ligger i topp är marginalskatteligan. Marginalskatten visar hur mycket skatt man betalar på en löneökning. Den påverkar på så vis drivkrafterna till att arbeta, göra karriär och utbilda sig. Ju högre marginalskatt, desto mindre tjänar man på att arbeta fler timmar, avancera i yrkeslivet eller skaffa sig en utbildning som kan innebära högre lön. Men för en socialistisk regering är det dock ytterst viktigt att ingen får lyckas – för hur skulle det se ut?

Sverige toppar tyvärr också en annan lista, listan över antal sprängningar! 28 sprängningar under de två senaste månaderna, totalt nästan hundra stycken i år. Jämfört med andra länder i Europa och världen sticker Sverige ut och det är inte på ett positivt sätt.

Ett annat misslyckande är den mycket märkliga situationen där personer som är ett hot mot Sverige, och därmed alla medborgare, släpps fria på grund av hot mot dem i sina hemländer. Regeringen slingar sig och sviker därmed det svenska folket. 

För Sveriges bästa behövs mer än så, det behövs en trovärdig politik som främjar arbete, utbildning och lag och ordning – och det står Moderaterna för!

Stig Mörtman, M

Ockelbo

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel