Annons
Vidare till gd.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Debatt: Regionen och kommunerna måste skydda de äldre bättre

Vi har en otäck verklighet i vår värld just nu. Covid-19 har visat hur sårbara vi är i vårt samhälle. Sjukvårdspartiet Gävleborg (SVG) bildades för att vi sett stora brister i sjukvården och dess struktur, skriver Henrik Olofsson, SVG.

Varje år avlider många äldre i vinterkräksjukan eftersom den sprids mellan de gamla på boendena. Här har kommunerna ett stort ansvar att skydda de äldre genom att isolera den sjuke med egen personal för att minska smittspridningen.

Framförallt just nu är det viktigare än någonsin att äldreboenden skyddas då vi ser att covid-19 tagit sig in med kraft där och många avlidit.

SVG vill se att Region Gävleborg samlar kommunerna till en kraftsamling för att hitta de allra bästa lösningarna för att komma till bukt med smittspridningen av covid-19 på äldreboendena.

Vi är mycket oroade över att covid-19 kommer att bli som vinterkräksjukan där vi ska vänja oss vid att den finns och att det är de äldre som kommer betala ett högt pris med sina liv som insats.

Därför vill vi se ett gemensamt ansvar, där region och kommun samarbetar för att skydda våra äldre mot detta otäcka virus. Vår vision är inte bara att bli bättre utan bäst!

Henrik Olofsson

Sjukvårdspartiet Gävleborg

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel