Annons
Vidare till gd.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Debatt: Remisstvång är ingen lösning på något av problemen

Att införa remisstvång ser vi inte som en lösning på något av dessa problem. Det framstår snarare som ett försök att bota ett symtom som uppkommit på grund av mer grundläggande problem, skriver Patrik Stenvard och Camilla Strömberg, M.

Hej Bob och tack för senast! Vi vill börja med att igen nämna att du och dina kollegor gör ett fantastiskt jobb utifrån era förutsättningar, vi såg ert stora engagemang och vet att ni har barn och ungas bästa för ögonen.

Er yrkeskunskap borde också väga tungt i de politiska besluten. Därför blev vi aningen förvånade när vi fick höra att vi var de första politiker som besökt er under de senaste åren.

Vi förstår den ekonomiska situationen och er arbetsbelastning. Det är politikens uppgift att ge er bra förutsättningar att klara av båda dessa, där känner vi att det politiska styret brister. Vi moderater har också alltid patientens bästa för ögonen och att begränsa det fria vårdvalet är ingenting vi kan ställa upp på.

Är det så att de alternativ som finns att tillgå för utredning inte håller kvalité är det en fråga att arbeta vidare med. På samma sätt som att ni inom våra egna verksamheter ska ha tillräckliga resurser för att kunna erbjuda våra barn och unga en god vård i tid.

Att införa remisstvång ser vi inte som en lösning på något av dessa problem. Det framstår snarare som ett försök att bota ett symtom som uppkommit på grund av mer grundläggande problem. Då är det dessa problem som ska lösas.

Vi fortsätter gärna samtalen om hur vi kan förbättra för våra barn och unga.

Patrik Stenvard, M

regionråd i opposition

Camilla Strömberg, M

regionråd i opposition

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel