Annons
Vidare till gd.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Debatt: Så kan Gävleborg hjälpa tjänsteföretagen och rädda välfärden

Corona-pandemin riskerar att leda till en djup ekonomisk kris med massuppsägningar som följd vilket drabbar kommuner och regioners ofta redan ansträngda ekonomi. Kommunerna och regionen i Gävleborgs län kan hjälpa krisande företag och i förlängningen slippa minskade skatteintäkter och sämre välfärd. Det menar arbetsgivarorganisationen Almega som kommer med fem förslag.

Arbetsförmedlingens statistik visar att varslen om uppsägning ökat kraftigt i Gävleborgs län den senaste tiden. I mars varslades 568 personer om uppsägning jämfört med i februari då ingen varslades i länet.

För tjänstesektorn, som oftast står i frontlinjen när hushåll och företag i stort sett slutar att konsumera, riskerar effekterna att bli enorma. Inte bara medarbetare som varslas drabbas, utan även samhället i stort. Om varsel blir uppsägningar minskar den beskattningsbara inkomsten för förvärvsarbete och regionen och kommunerna i Gävleborgs län får betydligt lägre skatteintäkter 2021. Det kommer att drabba välfärden hårt.

Regioner och kommuner gör en enorm insats för att vårda de som drabbats av Corona och bekämpa smittspridningen. Men för att hindra uppsägningar och lägre skatteintäkter måste den offentliga sektorn försöka hjälpa det lokala näringslivet genom krisen idag, annars kan konsekvenserna bli enorma för jobben och för välfärden. Det finns flera saker som kan göras omedelbart och som skulle hjälpa det lokala näringslivet enormt.

Almega har fem konkreta förslag:

1. Hitta lösningar som förbättrar företagens kapitalförsörjning

Kommunerna kan slopa vissa avgifter för företag där det är möjligt, eller förlänga betaltiderna för företags avgifter. På samma sätt kan man korta betaltiderna till företag som levererar tjänster till kommunen, exempelvis från 30 till 20 dagar. Detta är viktigt för framförallt små företag med likviditetsproblem.

2. Slopa karenstiden för bemanningsföretag inom regionen

Samtliga Sveriges regioner har karenstider för medarbetare inom bemanningsföretag. Detta innebär att en person som gått från att ha regionen som arbetsgivare till att börja arbeta på bemanningsföretag inte får arbeta överhuvudtaget inom regionen under 6–12 månader. Detta innebär att det kan finnas vårdpersonal på bemanningsföretag som inte kan hyras ut till regionen. Helt orimligt med tanke på att all tillgänglig vårdpersonal behövs just nu.

3. Var en god kund till företagen

Kommunerna är stora och viktiga kunder för många företag och har ofta möjlighet att vara en stabil kund även under kristider genom att upprätthålla och utöka planerade inköp. Det är även viktigt att hedra ingångna avtal och inte avsluta kontrakt i förtid.

4. Investera i utbildning, utveckling och infrastruktur

Genom snabb utbildning kan varslade personer få möjlighet att hjälpa till inom vård och omsorg. Nu är också en utmärkt tid att investera i digitala lösningar som behövs för att förbättra servicen till företagen och medborgarna.

5. I kristider ska det vara enklare att vara företagare

Kommuners attityd är viktig för att skapa ett bra företagarklimat, särskilt i kristider. Det kan t ex handla om att skynda på handläggningsprocesser och lätta på tillsyn.

Coronakrisen är en enorm påfrestning både för folkhälsan och för tusentals kämpande företag. Att de kan räddas genom krisen, få möjlighet att resa sig och återanställa de som nu förlorar jobben är nödvändigt för att rädda välfärden framöver.

Thomas Erséus

vd Almega

Kenneth Lidgren

regionchef Norr Almega

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel