Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Debatt: Skäms ni inte som stänger akutvårdplatser på Gävle sjukhus?

Den 13 december 2019 stängdes sex vårdplatser på den medicinska akutvårdsavdelningen (MAVA) på Gävle sjukhus, orsaken är svårigheter att rekrytera personal. Ja man blir förvånad, fast man inte borde bli det. Socialdemokrater med sina lakejer stänger sjukvården bit för bit och allt beror på en personalpolitik som gör att vi inte kan rekrytera personal till den vård som befolkningen har behov av, skriver Sjukvårdspartiet, SVG.

Annons

Vilka är det då som styr i vår regionledning och som har ansvaret? Jo, det är Socialdemokraterna, Centerpartiet, Miljöpartiet och Vänsterpartiet. Dessa partier är ansvariga för hur personalpolitiken förs i vår region och hur styret sker.

Det är dessa partier som bit för bit trasar sönder den sjukvård vi har: Svårt att ringa in till vården, långa köer på akuten, svårt att rekrytera personal och en sjukskrivning av personalen på närmare tio procent. Vi har en vårdpersonal som sliter hårt där ute som blivit lovade högre löner men detta blev bara en ”tummetott”, ytterligare ett svek mot personalen. Det är inte konstigt att det blir svårt att rekrytera personal till sjukvården.

Socialdemokraterna har stängt så många akutsjukhus i vårt län och detta gjordes på grund av att annars kan man inte rekrytera personal påstod man då. Samma problem kvarstår så man har inte funderat att det kanske beror på det politiska styret.

Gävle akutsjukhus är länets största sjukhus och ändå klarar man inte av att rekrytera personal. Vi som sjukvårdspartister blir riktigt arga då vi ser att man inte förstår problemen. Lyssna på personalen. I fallet med MAVA i Gävle där man stänger vårdplatser så finns det ju personal men man måste hyra in dem, och då anser man att patientsäkerheten blir osäker .

Nu blir det ju märkligt, för vi tror nog att denna vårdpersonal, även om de hyrs in, kan göra sitt jobb och ge en bra sjukvård till patienterna. Men problemet ligger ju i att den politiska majoriteten har dålig personalpolitik annars skulle det inte vara så här.

Ska det vara så svårt för en politisk majoritet att inse att man måste kliva ner och lyssna på sin personal? Skapa en personalpolitik som gör att personalen mår bra och att man vill ta anställning i vården!

Vi är mycket oroade över den utveckling som är på Gävle akutsjukhus. Sjukvårdspartiet vill se mer resurser till sjukvården, bättre personalpolitik och vi vill tillsammans med kristdemokraterna, moderaterna och liberalerna satsa 200 miljoner på högre löner för sjukvårdspersonalen. Vi vill se en bättre sjukvård nu.

Sjukvårdspartiet

Henrik Olofsson, regionråd, Kent Olsson, Hofors, Birgitta Hildingsson, Söderhamn, Yvonne De Winter, Kilafors, Fredrik Röjd, Svågadalen, Bernt Larsson, Årskogen, Ulrika Rosenkvist, Bollnäs, Malin Wilhelmsson, Bollnäs, Håkan Krantz, Söderhamn, Torbjörn Hellström, Gävle, Astrid Edlund, Ljusdal

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel