Annons
Vidare till gd.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Debatt: Sluta oroa dig för mitt minne, oroa dig över näringslivet i stället

Slutreplik till Helene Åkerlind: Jag undanber mig en nedlåtande konstruerad oro över mitt minne. Det skulle vara mer smakfullt om du verkligen oroade dig över näringslivet och företagarna,skriver Jan Myléus, KD.

Du var tidigare under Alliansens styre ansvarig för näringslivsfrågorna i Gävle kommun, trots detta presenterar du faktafel i din artikel.

Den modell för bemötande och attityder, den förändring om var i organisationen näringslivsfrågornas hanteras och den satsning på dagar då vi fokuserar på näringslivsbesök är exempel som redan initierades och genomfördes under alliansledningen.

Påståendet att Kristdemokraterna skulle motsätta sig en konkurrensutredning är helt fel. Skulle Kristdemokraterna haft den stora veto påverkan som du antyder skulle en utredning kring osund konkurrens garanterat funnits.

Den policy som jag hänvisar till gällande Gasklockorna är skriven den 6/2 i år.

Då var det du tillsammans med den röda majoriteten som styrde. Nu har vi kristdemokrater lämnat in en motion om att skriva en ny sådan. Med tanke på vad du tidigare skrivit känner vi oss därför trygga med att vi kristdemokrater får stöd av L när den ska behandlas.

Till sist. Att rankingen sjunker på grund av tidigare ledarskap är nog en sanning med modifikation. Undersökningen genomfördes efter valet när den rödgröna majoriteten tagit över. Den är en momentan årligt återkommande undersökning som bygger på vad man upplever ”just nu” och såklart också vilken förväntan man har.

Med ett ledarskap som tittar bakåt och inte vill förändra blir förväntan därefter. Gävle behöver i stället ett ledarskap som tittar framåt och agerar.

Jan Myléus, KD

kommunalråd i opposition

Mer läsning: Debatt: Vi oroar oss över den attityd som majoriteten har till företagarna

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel