Annons
Vidare till gd.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Debatt: Stoppa förföljelsen av kristna

Sverige förtjänar en regering som med stark stämma försvarar religionsfriheten tills den dagen kristna tryggt kan fira advent – oavsett om man bor i Malmö, Mosul eller Mumbai, skriver Kristdemokraterna.

I Sverige lyser adventsljusstakar upp i vintermörkret. En miljon svenskar planerar att ta med familjen och samlas i kyrkan för att fira advent. När våra kyrkor fylls för gudstjänst, adventskonsert eller skolavslutning sprider sig en härlig känsla av värme och gemenskap, men det stämmer också till eftertanke.

Religionsförföljelsen är omfattande och förföljelsen av kristna förvärras. Särskilt allvarlig är situationen i Mellanöstern, Nordafrika och delar av Asien i länder som Kina, Indien och Nordkorea.

När Islamiska staten för drygt fem år sedan intog Iraks näst största stad Mosul ställdes människor inför valet ”konvertera eller dö”. Kristna assyrier/syrianer/kaldéer tvingades fly sina hem. Trots att IS nu har pressats tillbaka är den islamistiska synen på kristna som ”otrogna” och icke önskvärda utbredd.

Kristna bojkottas, trakasseras och drivs än en gång bort från sina hem. Det finns snart inga kristna värderingar, ingen kristen kultur och inga kristna människor kvar i Mellanöstern om inte vi i västvärlden tar ansvar och gör mer för att stoppa förföljelsen.

Sveriges regering behöver arbeta fram en FN-resolution om staters skyldighet att skydda religiösa minoriteter, villkora handelsavtal och biståndsprojekt samt verka för skarpa internationella sanktioner gentemot de stater som tillåter förföljelsen.

Sverige förtjänar en regering som med stark stämma försvarar religionsfriheten tills den dagen kristna tryggt kan fira advent – oavsett om man bor i Malmö, Mosul eller Mumbai.

Kristdemokraterna

Lars Adaktusson

utrikespolitisk talesperson

Ebba Busch Thor

partiledare

Ingemar Kalén

regionpolitiker

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel