Annons
Vidare till gd.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Debatt: Ta beslut om pendlarparkeringen i Storvik

Trafikverket gick ut i media 11 oktober och förklarade att man inte avsåg att ploga den yta som har använts som tågpendlarnas parkering vid Storviks järnvägsstation, eftersom det låg utanför verkets kärnfunktioner, som spåret och perrongen, skriver Vänsterpartiet.

Från Trafikverket pekar man samtidigt på att allt annat är kommunens ansvar, som det är vid andra järnvägsstationer. Sandvikens kommuns tekniska chef har meddelat att man inte kunnat ta tag i frågan och hitta en lösning.

Vi i Vänsterpartiet reagerar kraftigt mot detta otroligt snåla budskap och partiets oppositionsråd yrkade vid kommunstyrelsens sammanträde 29 oktober att kommunstyrelsen omgående skulle ge tekniska kontoret i uppdrag att se till att pendelparkeringen hålls i skick under vintermånaderna.

Kommunstyrelsen tog då beslut att ge tekniska kontoret i uppdrag att bereda frågan för ett avgörande en månad senare, 26 november. När nu dagordningen för detta möte finns tillgänglig, ser vi till vår förvåning att tekniska kontoret har begärt förlängd tid för att utreda frågan.

Man vill ha ytterligare två månaders förlängd svarstid för att kunna ge kommunstyrelsen ett underlag för beslut vid kommunstyrelsesammanträdet 28 januari. Så nu hänger frågan i luften. Ska pendelparkeringen i Storvik vara brukbar i vinter eller inte?

Storvik är kommunens järnvägsknut med järnvägstrafik i fyra riktningar. Det är en utmärkt utgångspunkt för de som dagligen arbetspendlar med tåg i riktning mot Sandviken/Gävle, Avesta/Örebro eller Falun/ Borlänge.

Kollektivt resande vid arbetspendling är helt i enlighet med Sandvikens kommuns miljöpolicy och ska naturligtvis både uppmanas till och något som det ska underlättas för. Då behövs självklart en brukbar pendlarparkering vid Storviks Järnvägsstation året runt.

De ringa åtgärder som krävs är lite grus för att utjämna kraterlandskapet på aktuell parkeringsyta och en ordnad snöröjning. Det ska det inte behöva ta tre månader för att komma till ett nödvändigt beslut om. Det borde alla ansvarsfulla politiker i Kommunstyrelsen kunna inse.

Vänsterpartiet Sandviken

Patric Nylén

ordförande

Ulf Stridsberg

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel