Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Debatt: Tack för att ni lyssnar på oss moderater

Det är dock bekymmersamt att inte majoriteten parallellt vill bjuda in regionpolischefen för ytterligare samtal, vi får inte tappa fart i denna så viktiga fråga, skriver Jonny Bratberg, M.

Annons

Vi moderater lyfte frågan där ett första steg var att bjuda in regionpolischefen Carin Götblad för att påbörja samtal om läget i Sandviken och länet, hur polisen ser på framtiden och möjligheterna till en ökad polisiär närvaro i vår kommun. På sikt även möjligheter till att få tillbaka en dygnet runt öppen polisstation i Sandviken.

Vi välkomnar att majoriteten nu har lyssnat på oss och agerar med att avsätta en halvdag på vår kommande strategidag för kommunstyrelsen för att diskutera trygghetsfrågor. Det tackar vi för och stödjer fullt ut så klart. Det är dock bekymmersamt att inte majoriteten parallellt vill bjuda in regionpolischefen för ytterligare samtal, vi får inte tappa fart i denna så viktiga fråga.

Att majoriteten både blundar för verkligheten och de brottsoffer som drabbas är i våra ögon inte att ta ansvar för ett tryggare Sandviken. Tyvärr finns det en otrygghet bland delar av våra medborgare vilket ni också skulle se om ni tog er ut från stadshuset oftare och pratade med våra medborgare och företagare.

Förslaget om att bjuda in regionpolischefen till kommunstyrelsen för en informationsträff anser majoriteten är plakatpolitik, oansvarigt och ett agerande utifrån egna känslor och hörsägen.

Detta är så klart politiskt laddat för majoriteten då förslaget om att bjuda in regionpolischefen inte kom från det egna ledet. Släpp prestigen nu och ta det ansvar ni faktiskt har och anamma bra idéer oavsett var de kommer ifrån. Vision 2025 säger ”Vi gör varandra bättre” så se till att leva som ni lär.

Det är i alla fall glädjande att majoriteten nu släppt sargen, klivit in på planen och är med i denna så viktiga match som vi tillsammans måste vinna. Det förtjänar våra kommuninnevånare.

Jonny Bratberg, M

oppositionsråd

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel