Annons
Vidare till gd.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Debatt: ”Tillsammans” när det passar Erik Holmestig

Vi vill göra det tillsammans med er skriver Erik Holmestig, C, men det klingar falskt när det kommer från honom och majoriteten, skriver Pekka Seitola, M.

Under det dialogmöte som nyligen hölls angående Näringen på Avaströms företagshotell så lyste majoritetspolitikerna med sin frånvaro. Driver man ett företag är osäkerheten om framtiden det man i alla lägen tänker på och försöker minimera, men det tycks inte majoritetens politiker förstå när de i stället sprider osäkerhet om framtiden för näringsidkarna på Näringen.

Är det 30 konsulter anlitade så finns det säkert möjlighet att ta fram ett antal olika scenarier som naturligtvis är beroende av vad eventuella undersökningar kommer fram till – hur svårt kan det vara? En reflektion är att om kommunen lägger cirka tre miljoner i månaden på konsulter utan att de lyckas med att informera de berörda på ett bra sätt, är det då inte ett misslyckande?

Angående att göra saker just tillsammans så går Erik Holmestig och Therese Metz, MP, i spetsen för att fördärva Jungfrukustens kultur- och miljövärden genom att tillåta byggnation av en vindkraftpark vid Utposten 1.

Jag undrar hur mycket tillsammans detta är med de berörda näringsidkarna och boende? Deras synpunkter har varit glasklara. Erik Holmestig skriver ”Inte för att någon tvingar någon annan” i sin artikel – men tvingas inte näringsidkarna i området till stora och eventuellt förödande åtgärder? I värsta fall nedläggning av sina verksamheter.

Pekka Seitola, M

ledamot i kommunfullmäktige och företagare

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel