Annons
Vidare till gd.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Debatt: Vad vill S, C och L med skolan i Sandviken?

Under 2020 har majoritetspartierna S, C och L i Sandviken visat upp ett udda beteende. Mycket tog fart med nedläggningen av högstadiet på Jernvallsskolan. Ett beslut där många av farhågorna införlivats samtidigt som man slagit isär den skola där högstadiet resultatmässigt fungerat bäst, skriver Magnus Isomäki, M.

Detta är ett beslut vi avstånd ifrån och där vi i stället presenterade ett alternativ till lösning som var kostnadseffektivt i jämförelse med den lösning som valdes. Kanske ligger den valda lösningen i kunskapsnämndens ordförandes uttalande om att det kan vara upp till 12 000 elever i en storskola eller i en skolby, eller i kommunalrådets uppfattning att skolan inte har ansvaret för landsbygden? Men tydligen anser S, C och L att skolan är ansvarig för bostadssegregation och misslyckad integration då tongångarna går i den riktningen.

Majoritetspartierna har även varit pigga på att kritisera Moderaternas förslag till att bygga ut Björkparkens förskola och lösningen för Jernvallsskolan som någon slags fantasi. Därför är det för moderaterna väldigt intressant och spännande att S, C och L nu öppnar upp för förslaget om Björkparken samt att toner på en återflytt av högstadiet till Jernvallsskolan börjar komma. Samtidigt är det oroväckande, för det är tid som går till spillo, elever som leks med och tyvärr inte eleverna eller deras studieresultat som sätts i fokus. Det är något annat.

Alla som såg den debatt som Arbetarbladet anordnade 24/9 i fjol om skolan i Sandviken, vet att det framgick en tydlig skiljelinje mellan majoritetspartierna S, C och L, med Vänsterpartiet, och Moderaterna. En tydlig färg visades upp från Moderaterna i de frågor som ställdes till skillnad mot S, C, L och V som mest liknade ett trafikljus med alla lampor tända samtidigt. Alla med trafikkunskap vet att ett sådant ljus i en ljussignal betyder att något är fel. Sandvikens invånare förtjänar bättre än så.

Vi tycker naturligtvis att det är bra att majoritetspartierna öppnar upp för våra förslag om skolan. Det skulle vara ännu bättre, framför allt för kommunens skolelever, om man vågade göra det direkt.

Magnus Isomäki, M

ordförande Sandviken

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel