Annons
Vidare till gd.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Debatt: Välkommen Synsam – men kommunen ska inte bygga fabriken

Moderaterna i Ockelbo välkomnar att Synsam vill etablera sig i vår kommun. Det är glädjande att företaget vill vara med och bidra till att stärka Ockelbo kommun som en modern och miljömedvetenkommun. Det som är mindre glädjande är dock hur affären har gått till och vem notan hamnar hos, skriver Moderaterna.

Ockelbo kommun och Synsam har kommit överens om att kommunen står för allt arbete och alla kostnader vid byggandet av den nya fabriken. Utöver den kostnaden får Synsam en lägre hyra under de första åren.

Allt detta subventionerat av Ockelbos skattebetalare. 124 miljoner kronor beräknas projektet kosta skattebetalarna. Majoriteten med Magnus Jonsson, S, i spetsen vill alltså med lånade pengar subventionera en enskild aktör i det privata näringslivet med 124 miljoner kronor.

Moderaterna var det enda parti somröstade nej till förslaget. Moderaterna står upp för det fria näringslivet med ett sunt konkurrenskraftigt företagsklimat. Likaledes står vi upp för detoffentligas ansvar att tillhandahålla våra medborgare kärnuppgifter som utbildning och äldreomsorg. I den uppgiften ingår inte att bygga specialanpassade fabriker till företag som redan har miljarder i omsättning. Vi anser att en privat aktör ska få chansen att investera och agera hyresvärd under marknadsmässiga villkor.

Vi ser fram emot att fortsätta utveckla Ockelbo till en kommun som värnar om och värdesätter alla dess näringsidkare och invånare. Vi kommer att prioritera kommunens kärnverksamhet. Och vi kommer att fortsätta arbeta för ett maktskifte och agera ansvarsfullt med varje skattekrona.

Moderaterna i Ockleo

Linus Gunnarsson

ledamot i kommunstyrelsen och kommunfullmäktige

Stig Mörtman

ersättare i kommunstyrelsen

Rickard L Levin

ersättare i kommunfullmäktige

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel