Annons
Vidare till gd.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Debatt: Vänsterpartiet: Vi ställer inte upp på sämre arbetsvillkor

Beslutet är taget i panik och Vänsterpartiet hade föredragit att nämnden bland annat inlett en långsiktig dialog med personalen själv, skriver Gin Akgul Hajo och Tord Fredriksen.

På omvårdnadsnämndens sammanträde den 13 juni tog Socialdemokraterna och de blågröna partierna ställning för att personalens försämrade villkor skulle kvarstå.

Vänsterpartiet ställer inte upp på de försämrade arbetsvillkoren. Vi ansluter oss till Kommunals åsikt att neddragningarna är orimliga och skapar försämringar i förutsättningarna för vården och omsorgen av de som bor på äldreboenden.

Det här är en försämring för dem som jobbar på golvet och framför allt kvinnor. Konsekvensen av beslutet är till exempel att personalen på en vanlig avdelning med tio boende blir ensamma längre tider. Samtidigt kan det handla om att fyra av de boende behöver hjälp med att äta. Dessutom kan det bo demenssjuka personer med särskilda behov även vanliga avdelningar.

Beslutet är taget i panik och Vänsterpartiet hade föredragit att nämnden bland annat inlett en långsiktig dialog med personalen själv om vilka besparingar som kan göras i stället för att ytterligare sänka en av Sveriges lägsta bemanningar.

Gin Akgul Hajo, V

kommunalråd i opposition

Tord Fredriksen, V

ledamot omvårdnadsnämnden

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel