Annons
Vidare till gd.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Debatt: Varför måste jag till sjukhuset när jag bor nära min hälsocentral?

Vid besök på Strömsbro hälsocentral ville jag boka tid för provtagning som min läkare på onkologen remitterat.

Blev mycket förvånad att detta nekades mig då läkaren inte tillhörde Strömsbro. under rådande risk för spridning av virus skulle jag i stället sätta mig på en buss för transport till Gävle sjukhus, och där ta en nummerlapp och sitta i ett väntrum i väntan på min tur.

Detta är för mig helt ofattbart på grund av smittorisken, som då ökar. Till saken hör att jag tillhör Strömsbros hälsocentral och bor bara 200 meter från denna. Har tidigare alltid tagit mina prover där.

Jag är född 1940 och anses då tillhöra dem som inte skall träffa anda mänskor på grund av smittorisk, trots detta så skulle jag behöva åka buss till Gävle sjukhus. Var ligger logiken i behandlingen av mitt ärende?

Jan-Erik Andresen

Svar direkt: Hör av dig så ska vi ordna en provtagningstid

Hej Jan-Erik! Jag beklagar din upplevelse av besöket hos oss.

Vi eftersträvar såklart alltid det bästa för våra patienter och i det här fallet blev det ett felaktigt beslut. Tyvärr har vi under rådande omständigheter en pressad situation vilket gjort att vi har mycket ont om bokningsbara tider för att hjälpa till med provtagning ordinerat inför underökningar/behandlingar på sjukhuset.

I ditt fall har du helt rätt i att du ska undvika att vistas bland andra. Jag ber dig därför att kontakta oss på telefon 026-15 77 50 så ordnar vi en provtagningstid till dig.

Med vänlig hälsning

Malin Nilsson

vårdenhetschef

Strömsbro Din hälsocentral

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare