Annons
Vidare till gd.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Debatt: Värna den resurs som vi seniorer är här i region Gävleborg

Ta vara på, värna och var rädda om den resurs vi seniorer är här i region Gävleborg, skriver Hans Ström, SPF.

Andelen seniorer ökar i samhället, men alltför sällan beskrivs den nytta vi gör i länets kommuner och i samhället i stort. SPF Seniorerna skapar gemenskap, aktiviteter och bedriver friskvård i våra föreningar.

Vi seniorer arbetar ideellt, vårdar anhöriga, ställer upp för våra barn och barnbarn och glöm inte att nästan var fjärde inbetald skattekrona kommer från oss.

Dessutom driver vi och bevakar alla äldres intressen gentemot politiken. Här i region Gävleborg arbetar vi för att fler äldre ska inkluderas i det digitala samhället, att det byggs fler trygghetsbostäder, att måltiderna inom omsorgen förbättras.

Under år 2020 planerar vi för att fokusera på att minska den ofrivilliga ensamheten bland äldre i regionen.

Självklart höjer vi våra röster om politiken föreslår kraftiga försämringar för seniorer. Samtidigt vet vi att kommuner och region står inför tuffa tider framöver. Från SPF Seniorerna är vi beredda att samverka för att sköra äldre inte ska drabbas - vi kan bidra med erfarenhet, idéer och insatser för att tillsammans hitta lösningar.

Men då krävs att samhället värnar, lyssnar på och tar vara på den resurs som vi seniorer faktiskt är och kan vara i större utsträckning.

Hans Ström

distriktsordförande SPF Seniorerna Gästrikland

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel