Annons
Vidare till gd.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Debatt: Vi behöver varandra för att lyckas – och vi måste lyckas för Sveriges skull

Situationen på arbetsmarknaden är exceptionell. Arbetslösheten skenar. Varselsiffrorna aldrig varit högre. Nu måste vi lägga gamla strider bakom oss och arbeta tillsammans för landets bästa, skriver Jonas Jegers från Irisgruppen.

Arbetsförmedlingen står inför en monumental uppgift. Tiotusentals nya arbetssökande måste skrivas in varje vecka. Medarbetarna går på knäna för att klara uppgiften. Politikerna måste ta lägesbeskrivningen från Fredrik Andersson, ordförande för ST inom Arbetsförmedlingen, och Liw Schönning Myrberg, ST på allvar när de skriver att möjligheten är liten för arbetssökande att få annan hjälp än det mest grundläggande.

Däremot delar jag inte deras slutsats att reformen som ska genomföras om två år bör avbrytas. Här krävs i stället ett nytänk – och mer effektiva sätt att utnyttja de begränsade resurserna.

Arbetsförmedlingen har upphandlat fristående leverantörer för att ge hjälp och stöd i myndighetens arbete. Lite slarvigt brukar matchnings- och utbildningsaktörerna kallas för ”dragspelet” eftersom man vid behov snabbt kan öka eller minska hur mycket tjänster som köps av dem.

Nu är rätt tillfälle att bygga ut detta samarbete. Renodla därför arbetsförmedlarnas arbetsuppgifter till yrkets kärna: myndighetsutövningen och beslutsfattandet. Det är ett sätt att uppvärdera och understryka professionens viktiga roll.

Sedan 2014 finns tjänsten Stöd och matchning (STOM). Tanken är att matchningsföretag snabbt ska matcha arbetssökande mot branscher som behöver arbetskraft. I nuläget handlar det exempelvis om jobb inom gröna näringar och vården.

Nya arbetssökande bör automatiskt, redan från dag 1, skrivas in i STOM. Det gör att matchningsaktörerna kan utreda och ta fram underlag för vilka insatser som behövs för att personen ska kunna komma i jobb.

Matchningsaktören kan till exempel föreslå en kort arbetsmarknadsutbildning, särskilt inriktad mot kompetensbehovet hos företag som behöver fler medarbetare. Därefter fattar handläggarna, gärna i särskilda task forces för att göra anvisningsprocessen mindre personberoende, beslut om anvisning baserat på detta underlag.

Det var en olycka att riksdagen skar ned Arbetsförmedlingens förvaltningsanslag. Den föreslagna återställningen är därför välkommen.

Men det är också olyckligt att, somdebattörerna, måla upp en falsk motsättning mellan medarbetare på Arbetsförmedlingen och fristående aktörer. Vi behöver varandra för att lyckas – och vi måste lyckas för Sveriges skull.

Jonas Jegers

Irisgruppen

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel