Annons
Vidare till gd.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Debatt: Vi i Sjukvårdspartiet vill hjälpa till men möts av hån från S

Jag kan inte förstå detta hånfulla inspel i att vår parti vill ge lite pengar till sjukvården, pengar som just nu mer än någonsin behövs! skriver Yvonne de Winter, SVG.

I den svåra coronatid som vi nu lever i så ställs många möten in och det politiska arbetet förändras. Varje parti får ett partistöd och grupp-pengar så att de valda politikerna kan genomföra sitt demokratiska uppdrag. Ju fler mandat partiet har desto mer pengar får partiet. Dessa pengar ska användas till politiska möten, studiebesök i verksamheterna och täcka förlorad arbetsinkomst med mera.

Sjukvårdspartiet, SVG, har lämnat in en motion där vi vill ge tillbaka en viss del av våra pengar, pengarna ska ska gå till sjukvården för att hjälpa till på något litet sätt i denna svåra tid.

Då detta togs upp på regionfullmäktige 21 april i Bollnäs så blev jag mycket illa berörd av Tommy Berges, S, agerande.

Tommy Berger uttryckte sig hånfullt och arrogant mot Sjukvårdspartiets motion. Han visste så väl hur vi menade i vår motion och att syftet var att hjälpa sjukvården med att ge tillbaka lite av våra grupp-pengar. Man måste se helheten i ett förslag i stället för att bara se felen för då hade även Tommy Berger sett och till och med kanske berömt att detta var en bra motion med ett gott syfte.

Jag kan inte förstå detta hånfulla inspel i att vår parti vill ge lite pengar till sjukvården, pengar som just nu mer än någonsin behövs! Ett positivt ord hade varit på sin plats för hälso- och sjukvårdsnämndens ordförande!

Yvonne de Winter

Sjukvårdspartiet Gävleborg

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel