Annons
Vidare till gd.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Debatt: Vi Kristdemokrater arbetar mot segregation och social utsatthet

Slutreplik till Jörgen Edsvik S

Ja, vi Kristdemokrater arbetar mot segregation och social utsatthet. Men de skattepengar som vi är satta att förvalta, statligt och kommunalt, måste få effekt. På Kommunstyrelsen presenterades fyra olika förslag på vad DelMos pengarna skulle användas till. Fyra olika viljor som efter tycke och smak fördelar ut skattemedel enligt sina önskelistor. Dessutom antar vi att det i den röd-gröna majoriteten även varit diskussioner bakom lykta dörrar om hur man ska göra med dessa pengar innan ni enats om ert förslag.

Ja, vi Kristdemokrater väljer att i detta skede ta vara på de delar av statsbidraget som vi anser är viktiga och som Gävle kommun kan klara av på denna korta tid som är kvar av 2019 då pengarna ska vara förbrukade. Vi prioriterar därför att motverka hemlöshet, motarbeta psykisk ohälsa bland barn och unga och arbetet med införandet av barnkonventionen. Resterande pengar skulle vi vilja ge till hemtjänst eller missbruksvård som lider av ett underskott, men det går inte enligt den av S-regeringens satta ram som pengarna ska hållas inom.

Ja vi Kristdemokrater vill inte se skattepengar strös ut över Sverige som en popcornlåda i en berg-och-dal-bana. Nästan en halv miljard ska 32 kommuner förbruka på mindre än tre månader. Pengar som skulle kunna användas till att förbättra äldres ekonomi eller till att korta vårdköerna. Att skylla på (KD) (M) budgeten för att pengarna kommer först nu kan i detta fall vara rätt, men hur förklarar man då att förra årets pengar först kom i november, då det var en S-budget som gällde?

Ja, vi Kristdemokrater arbetar också mot segregation och social utsatthet – Ansvarsfullt.

Jan Myléus, KD Kommunalråd i opposition

Jan-Eric Andersson, KD Ledamot i kommunfullmäktige

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel