Annons
Vidare till gd.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Debatt: Vi måste lägga grunden nu för tiden efter coronaepidemin

Replik till Magnus Svensson, C: Vi i Samverkan Gävleborg delar bilden av att vi nu behöver gå från långsiktigt arbete till mer kortsiktigt arbete för att göra vad vi kan för att hantera krisen här och nu. Den situation vi nu står mitt i kräver andra åtgärder än de som pågår i vardagen, därför har vi föreslagit ett krispaket innehållande samtalsjour, företagsakut och kompetensmatchning, som ett första steg, skriver oppositionens regionråd.

Vi är många som i dessa dagar lever med en stor oro och rädsla som vi i vanliga fall inte är vana att behöva hantera. Vi är rädda för att mista någon nära, oroar oss över jobb och ekonomi och allt detta samtidigt som social distansering är önskvärt. Nu när vi behöver varandra som mest. Några kan behöva professionell hjälp för att hantera detta, därför har vi föreslagit en samtalsjour.

Kompetensmatchningstjänst har inrättats i andra regioner för att i dessa tider snabbt och effektivt hjälpa arbetstagare och arbetsgivare att hitta varandra. Många står utan arbetskraft samtidigt som många idag mister sitt arbete. En företagsakuts syfte skulle vara att hjälpa och stötta våra företag, någonting vi ser införts i flera kommuner.

Pågående coronapandemi är någonting vi alla drabbas av och som vi går igenom tillsammans. Vi litar på expertisen och följer de råd myndigheterna ger för att minska smittspridningen samtidigt som vi har stort förtroende för att professionen gör sitt yttersta ute i verksamheterna. Samtidigt som vi hanterar krisen här och nu måste vi lägga grunden för när vi till slut kommer ut på andra sidan och ta hand om varandra under tiden.

Vi går igenom detta tillsammans och ber er att tänka en gång till runt vårt förslag, vi samtalar gärna hellre över en (eventuell digital) fika än att hantera detta på debattsidorna.

Oppositionsråden

Patrik Stenvard, M

Henrik Olofsson, SVG

Jennie Forsblom, KD

Hans Backman, L

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel