Annons
Vidare till gd.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Debatt: Vi ska välkomna bostadsbyggare till Sandviken

Den 4 april kunde vi läsa i Arbetarbladet om en Gävle-entreprenör som vill satsa och bygga bostäder i Trebo, strax söder om centrala Sandviken. Det är glädjande och uppskattat att det finns duktiga entreprenörer som vill investera i bostadsbyggande i Sandviken, skriver Jonny Bratberg, M.

Sandviken behöver fler bostäder i olika områden och med Microsofts etablering så är det högst troligt att bostadsbristen kommer öka ännu mer. När det byggs fler lägenheter så kan flyttkedjorna fungera bättre när exempelvis 40-talister kan sälja sin villa och flytta till lägenhet.

Vi har i dag fler aktörer som byggt och bygger bostäder i Sandviken men kölistan på fler entreprenörer är inte så lång. Viktigt att vi då tar vara på de entreprenörer som vill satsa och bygga bostäder i vår kommun.

Vi moderater blir dock bekymrade utifrån artikeln där det uppfattas att ryggradsreflexen från ledande tjänstemän i kommunen inte är att automatiskt välkomna investerare. Här önskar vi att kommunledningen i stället bör uppmuntra alla nya och befintliga investerare. I den mån vi moderater kan hjälpa till i den här frågan så står vi självfallet till tjänst.

Nu kan de 20 planerade bostäderna i Trebo avgöras av politiken i slutet på april. Vi hoppas man ser nyttan av fler bostäder i Sandviken och försöker se möjligheter och lösningar istället för hinder och problem.

Jonny Bratberg, M

oppositionsråd

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel