Annons
Vidare till gd.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Debatt: Vi vill se ett jämlikt och levande Andersberg med ett nytt kulturhus

Stadsdelen Andersberg hungrar efter en kulturell mötesplats för allas behov. I en ny tid med hastiga förändringar behöver Gavlegårdarna visa vägen till en jämlik, trygg, utvecklande och inspirerande mötesplats med kulturinriktning, skriver styrelsen i Andersberg Socialdemokratiska stadsdelsförening.

Stadsdelscentrum har varit en mötesplats för kommersiell verksamhet. När Hemligby köpstad byggdes övertogs den servicen. Därefter skapades ett tomrum som alltjämt består.

Nya grupper har flyttat in till området och våra grundläggande och mänskliga behov kvarstår. Vi vill mötas, umgås och knyta kontakter och bli stimulerade genom kulturaktiviteter. Vi vill engagera oss för det gemensamma och för vår egen utveckling. Allt kan rymmas i ett kulturhus.

När centrumbyggnaden är föremål för utveckling är det klokt att se in i framtiden och inkludera alla i närområdet. Ett kulturhus som har bredd och specialitet med fokus på främst flickor och kvinnor som idag är underrepresenterade kring centrum.

Biblioteket är en byggsten som redan finns på plats, som är ett nav som utgör bildning och utveckling. Fritidsgården är en viktig plats för ungas fritid.

Vi socialdemokrater i Andersberg vill se en renovering av centrumhuset med plats för aktiviteter som attraherar och stimulerar. En inbjudan torgmiljö med plats för umgänge.

Centrumhusets baksida behöver en ny entré och idrottshallen behöver renoveras. Skolgården behöver tydliga avgränsningar.

Vi har några förslag på områden som vi har hört har efterfrågats när vi pratar med boenden:

Rum för studiecirkelverksamhet

Samlingssal

En filial till biografen 7:an i den lokal som tidigare var kyrka

E-sport, rollspel

Träningsmöjligheter

Rum för barn- och familjeaktiviteter

Och mycket mer! Andersbergsborna är kreativa och idérika. Vi välkomnar att Gavlegårdarna nu efterfrågar åsikter från alla som bor och verkar i vår fina stadsdel.

Andersbergs Socialdemokratiska förening

styrelsen

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel