Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Älvkarleby tar sitt ansvar

För att vi långsiktigt ska kunna fortsätta med ett högt flyktingmottagande krävs att också andra kommuner hjälper till, skriver M

Annons

Sverige har idag en rättssäker och human migrationspolitik som vi har anledning att vara stolta över. Många av Sveriges kommuner, däribland Älvkarleby kommun, tar idag ett stort ansvar genom sitt mottagande av asylsökande.

För att vi långsiktigt ska kunna fortsätta med detta krävs att fler kommuner går in och hjälper till. Älvkarleby kommun har idag en överenskommelse med Migrationsverket om att ta emot 30 flyktingar per år men har i år hittills tagit emot betydligt fler än så. Det innebär att vi i jämförelse med länets andra kommuner tar emot väldigt många i förhållande till vår storlek.

En av de viktigaste delarna i arbetet med mottagandet är det jobb vi gör kring ensamkommande flyktingbarn. Dessa barn kommer till Sverige ensamma utan vårdnadshavare. Det arbete som Älvkarleby kommun gör genom Vega HVB-hem är tillsammans med många andra kommuner i landet avgörande för att dessa barn ska få en chans till en bättre framtid.

Sedan alliansregeringen tillträdde har man satsat mer resurser på SFI-undervisning och skolgång för såväl vuxna som ensamkommande barn, vilket är en avgörande del i en fungerande integrationspolitik. Vi är väldigt glada att Älvkarleby kommun är med och tar ansvar hoppas nu att fler kommuner i landet beslutar att vara med i detta arbete.

Sverige har idag en rättssäker och human migrationspolitik som grundar sig på tanken om alla människors lika värde, den vill vi fortsätta stå upp för!

Kenneth Holmström

Oppositionsråd, Älvkarleby Per Bill

Riksdagsledamot,

Uppsala län, M

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Mer läsning

Annons